Skäggig kille flög med flickvännens pass

Josh Reed, 21 år gammal från England skulle flyga till Dortmund för att kolla på fotboll med grabbarna. Flygbolaget som Josh flög med var Ryan Air. Till Joshs föga förvånande märkte han när han landade att han hade använt flickvännens pass, utan att bemöta några komplikationer vid boardingen eller incheckningen.

Vad som är extra roligt är att Josh är en nästan två meter lång skäggig man, som jobbar som dörrvakt till vardags. Josh flickvän däremot, är närmare 160cm lång och har till och med en annan hårfärg.

Ryan Air vidtagit åtgärder

Enligt en talesperson från Ryan Air ska de ha vidtagit åtgärder för att liknande situationer inte ska uppstå i framtiden. Ryan Air påpekade däremot att det är resenärens egna ansvar att man har giltiga identitetshandlingar när man reser. Detta kan låta lite konstigt eftersom att det finns många regleringar som säger att flygbolaget är tvingade att kontrollera dessa handlingar.

Inte en unik historia

Detta är inte första gången som något liknande händer. I oktober förra året råkade 54-åriga Monica använda sin son Jens pass när hon flög till Spanien. Det är förståeligt att människor gör misstag, men när det kommer till kontroller av ID-handlingar borde man vara mer alert. Man kan undra vad som hade hänt om t.ex. en terrorist eller smugglare hade använt falska ID-handlingar och lyckats.